2012. december 2., vasárnap

The China Experience 1

Azt hiszem itt az ideje, hogy beszéljek nektek életem legnagyobb élményéről. Az őszi szünet előtti héten elutaztunk a szüleimmel és két családi barátunkkal Kínába. A családunkat sok minden köti Kínához, nagyon erősen, de ezeket most ilyen publikusan nem részletezném. A lényeg, hogy születésem óta folyamatosan ivódnak belém ezek a kínai dolgok, mint például a különböző ételek, díszek, bútorok és a rengeteg történet az apukámtól, a nagymamámtól és tulajdonképpen mindenkitől. Most végre én is kivehettem ezekből a részem. Fantasztikus két hét volt és még mindig visszasírom. Nem telik el úgy óra, hogy ne jutna valami eszembe.
Az utazást az apukám szervezte egy kínai kollégájával, aki egyben nagyon jó barátja is. Ő is jött velünk sokáig, de az utolsó két állomáson már haza kellett mennie dolgozni. Az első állomásunk Shanghai volt. Ferihegyről indultunk repülővel először Münchenig, onnan pedig felszálltunk egy hatalmas gépre és kezdetét vette a 10 órás repülés. Már nagyon vártam, mert apu mesélte, hogy az ilyen hosszú utakon mindig lehet filmet nézni meg hasonlók. Azonban most Lufthansával mentünk, ami hát nem volt a legkomfortosabb. Voltak ugyan filmek, de elég gyér volt a választék. A legrosszabb az volt, hogy az éjszakát is a repülőn töltöttük és nagyon kényelmetlenül lehetett aludni. Végül leszálltunk. A reptérről a Maglevvel, azaz a mágnes vasúttal mentünk be a városba. Szállodánk, a Central Hotel nagyon szép volt, a szoba is nagy, kényelmes és jól felszerelt. Aznap sétáltunk a környéken, elmentünk egy HotPot étterembe. Közben besötétedett, úgyhogy lesétáltunk a Bundra, ahonnan ez a látvány fogadott minket.
Másnap sétáltunk a metróig, majd ellátogattunk Shanghai felhőkarcolós részébe. A legmagasabb épület, aminek ilyen sörnyitó alakja van. Fel is mentünk rá. Összesen 100 emelet magas és konkrétan a tetejét láttuk az összes többi toronynak. A mosdóban a mozgássérült kabinnak az egyik fala csak ablak volt. Nagyon ijesztő a látvány!
Ezek a képek a Yuyuan Gardenben és környékén készültek. Már maga a kert is gyönyörű, körülötte pedig régi, tipikus házak találhatók, tavak és hatalmas vásárlóutcák szövevénye.
Következő állomásunk Hangzhou volt, ahol először egy működő kolostort látogattunk meg. Hatalmas élmény. Gyönyörű épületek és szobrok, rengeteg ember, mind imádkoznak. A sok füsttől, ami ezekből az illatos füstölőkből árad az ember elkábul, beivódik az illat mindenébe. A következő állomásunk a Nyugati-tó volt, ahol hajókáztunk egy kicsit, utána pedig elmentünk egy nagyon szép kertbe.
A következő nap a teaültetvényekhez mentünk el. Sétáltunk egy kicsit, majd a helyi "éttermek" közül az egyikben megebédeltünk. A kaja nagyon finom volt, de higiénikusnak nem merném titulálni.

Több részletben fogom nektek bemutatni nektek ezt az élménybeszámolót, mert egyszerre nagyon sok lenne, és minél több képet is szeretnék nektek mutatni. Addig is nézegessétek a Tumblrömet, amire már került fel pár kép, valamint azt a blogot, amit kintről vezettem. Ide kattintva elérhetitek.


1 megjegyzés:

  1. Nagy vágyam, hogy egyszer eljussak Kínába! Nagyon szép hely!:) Szerencsés vagy, hogy eljutottál:)))
    ui. a képek nagyon tetszenek:D

    VálaszTörlés