2012. november 24., szombat

Prom Time!

A szalagavató-időszak a kezdete a kedvenc időszakomnak! Ez jelenti az ősz végét és a tél kezdetét. Idén tizenegyedikes vagyok és nagyon lehangoló belegondolni, hogy már szalagozni fogunk. Mindig olyan távolinak tűnt, ma este azonban ott fogunk állni gyönyörű ünneplőnkben, iszonyatosan ronda, burgundi egyen-sálunkkal a nyakunkban és több-kevesebb sikerrel fel fogjuk tűzni azt a bizonyos szalagot a végzősökre. A keringőt viszont alig várom! Mindig annyira lenyűgöző és ez az egyetlen egy dolog, amiért nagyon várom a jövő évet. Azok a ruhák! 

A Szalagavató egy olyan esemény, amire illik kiöltözni. Sajnos mindig akadnak olyanok, akik farmerben és kockás ingben jelennek meg, vagy épp ellenkezőleg. Átesnek a ló túloldalára és mindent magukra aggatnak. Tudom, hogy szerves részt képez a végén a fotózkodás és mindenki a maximumot akarja kihozni magából, de van egy fő etikett szabály: Ne nézz ki jobban, mint a táncoló ismerősöd! Nem tűnik olyan betarthatatlan feladatnak, tekintve hogy az illető hatalmas, habos-babos, hófehér esküvői ruhában lesz, de erre nem árt figyelni :)     Na de lényeg a lényeg, csináltam öt összeállítást útmutatónak, kezdőlökésnek avagy inspirációnak.

I. The Black Bubbles
Mindig akadnak olyanok, akik nem szeretnek szoknyába bújni. Ez persze nem baj, mert nadrággal is lehet nagyon jól kinézni. Nem kell engedni a nyomásnak! Ha választunk egy elegánsabb fekete nadrágot és hozzá valamilyen szép, szintén elegáns felsőt, amik nem feltűnőek, de különlegesek, akkor rátolhatjuk a hangsúlyt a kiegészítőkre. 

II. The Glitter&Gold
Ha nincs semmilyen extravagáns ruhád, az sem baj! Sőt szerintem a sima fekete miniruha a legjobb választás, mert a kiegészítők segítségével akármit kihozhatsz belőle. Itt csak egy aranyos-csillámos blézert választottam hozzá, egyébként a kiegészítők is inkább alapdarabok. Ha már valami glitteres vagy nagyon csillogós a szettedben, maradjon csak az az egy darab hangsúlyos. A karkötőket csak a végén raktam be, de most így utólag elgondolkodva, nem is nagyon szükséges ékszer hozzá. Legalábbis én így látom. Nem vagyok az az ékszeres típus.

III. The School Girl's NightOut
Ez a hagyományos ünneplő átértelmezése. Nagyon Chanel lett, nagyon tetszik! Sosem érdemes megelégedni azzal, hogy csak magadra veszed az ünneplőd, mert az a tizenegyedikesek kiváltsága (sajnos)! Ez arra vonatkozik, hogy ha nem egy ismerősöd Szalagavatójára mész, hanem az iskoládéra. Mindig dobd fel valahogy. Legyen valami különleges. Csempéssz bele olyan dolgokat, amit egy iskolai rendezvényre, például évnyitóra nem vennél föl.

IV. The Hugger
Én is azon emberek népes csoportjába sorolom magam, akik imádják a nagy pulcsikat és a kényelem hívei. Talán ez az outfit áll hozzám legközelebb. Nem kell lemondanod a nagy, meleg, puha, egyszerű, fekete pulcsidról, csak tudni kell, hogyan viseld. Válassz hozzá egy különleges nadrágot és egy ahhoz illő táskát. Egy karkötő is belefér, de nem halmozd a színeket!

V. The Extravagant Minimalist
Szeretnéd megmutatni a lábaid, de mégsem vagy szoknyás típus? Szeretsz fiúsan öltözködni? Ez lesz neked a tökéletes választás. A fő szín a fekete és hozzá egy fehér blúz, hajazva az ünneplő stílusra. Egy denim fekete harisnya, tárca és cipő megbolondítva egy különleges sorttal. Ebben az esetben legalábbis. De a négy fekete darab közül bármelyiket választhatod különlegesnek csak figyelj rá, hogy mindig az az egy legyen! Ne zsúfold túl! Ehhez az összeállításhoz nem tudtam elképzelni semmiféle kiegészítőt. Ha te mégis, akkor go ahead! :)

Remélem tudtam segíteni, jó szórakozást!

2 megjegyzés:

  1. egy kis útmutatás, hogy hogyan lehet ilyen ruhákat venni? (viszonylag jó árban) főként az első összeállítás érdekelne, de amúgy mindegyik nagyon tetszik!:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hasonló stílusú felsőket mindig lehet találni a H&M-ben :)

      Törlés