2013. július 7., vasárnap

Liebster

Jaj hát először is szeretném megköszönni Nalinának, hogy továbbadta nekem ezt a díjat. Valamikor régen kaptam már ilyesmit, még amikor Gportálon voltam, de rég volt és új kérdések, úgyhogy nagyon örülök neki! :)

A szabályok:
- Linkeld be azt, akitől a díjat kaptad
- Válaszolj az általa feltett 10 kérdésre
- Add tovább
- Tegyél fel te is 10 kérdést
- Értesítsd őket

A válaszaim:

1. Ha rendező lennél, melyik filmből készítenél filmet?
Még tavaly tavasszal olvastam Lőrincz L. Lászlótól a Maharáni arcképét. Talán nem lenne túl nagy kasszasiker, de nagyon jó krimi és szerintem nagyon izgalmas filmet lehetne csinálni belőle. A másik pedig, amit már említettem a mini Gatsby-kritikámban, hogy szívesen csinálnék belőle egy XXI. századba átültetett verziót.

2. Mi lenne, ha a blogod világszerte népszerű lenne?
Mondjuk annyira népszerű, mint a The Blonde Salad? Mert ha igen, az azt jelentené, hogy kapnék meghívókat különféle divatbemutatókra, sajtó eseményekre, utazhatnék egy csomót, rengeteg érdekes embert ismerhetnék meg, tervezhetnék cipőket :D Persze lehet nem cipőket terveznék, de valamit biztos kitalálnék. Hát nem is tudom, iszonyatosan jó lenne! Főleg az utazás része. Mindig könnyes szemmel figyelem, hogy Chiara Ferragni milyen csodálatos helyen van már megint. 

3. Ha egy csettintésre megtanulhatnál egy nyelvet, melyik lenne az?
Kínai. Nem vicc, nagyon megszeretném tanulni a nyelvet, úgyhogy nem lenne rossz, ha egy csettintéssel el tudnám intézni :)

4. Ha lenne rá lehetőség, melyik énekessel/zenekarral töltenél el egy napot?
A Beatlesszel! Haha vagy csak Paul Mccartneyval. Ha lehet zeneszerzőt mondani, akkor pedig Ludovico Einaudit választanám. Leülnék és egész álló nap hallgatnám, ahogy zongorázik. 

5. Ha a múltban élnél, melyik kort választanád?
Imádom a görög mitológiát és az ottani ókort, úgyhogy talán ez lenne az első, ami eszembe jut. Viszont a Gatsby és a Downton Abbey óta vonzanak az 1910-1920-as évek is.

6. Mi az, amit nem bírsz elviselni az emberekben?
Hát ezt sorolhatnám sokáig. Nagyon nehezen birkózom meg a buta emberekkel, de tudom, hogy ez gyakran nem a saját hibájuk, úgyhogy inkább mondok olyat, amiről minden ember maga tehet. Nagyon nem szeretem, ha valaki mű. Amikor valaki nevet a vicceiden és bájosan mosolyog, aztán ahogy elfordulsz összenéz valakivel és fintorog. Persze nem szó szerint értem, nyilván átvitt formában is megjelenik. Lehet, hogy a mai világban ha elakarsz érni valamit, sokszor kell olyannak látszani, amit a másik látni akar, de szerintem egészen undorító, amikor ezt olyanokkal csinálod, akiket a barátaidnak hívsz. Az is jellemző, hogy elmondod a barátnődnek, hogy mi zavar téged valaki másban, aki mondjuk szintén a barátnőd. Ezzel talán semmi gond nincs, de amikor tudod, hogy van egy társaság és egyenként másról sem bírnak beszélni, mint hogy mennyire nem bírják a többit és aztán mégsem tudnak túltenni rajta. Vagy amikor tudod, hogy te bármit megtennél értük és meg is teszed és folyamatosan ott vagy, hogy segíts nekik, vagy hogy neked mondjanak el mindent, ami bántja őket és utána pontosan tudod, hogy te ezeket a dolgokat sosem kapnád meg tőlük, mert egyszerűen hidegen hagyod őket. Most kicsit elfutottam a témával, de ezek jutottak eszembe.

7. Melyik művészeti kort szereted a legjobban?
Erre megint az ókori görögöket kell mondanom. Vagy úgy az ókort összességében. 

8. Elszöknél az igaz szerelmeddel, hogyha a szüleitek nem támogatnák a kapcsolatotokat?
Őszintén szólva elég kevés esetet tudok elképzelni, amiben a szüleim nem támogatnának és azok valahogy mind távol esnek tőlem. De ha mégis kialakulna egy ilyen, azt hiszem igen. Bár tényleg sokban függ a körülményektől! 

9. Ha te lennél a miniszterelnök, mit változtatnál meg?
Magyarországon? Hmm.. először is rendesen megreformálnám az oktatási törvényeket. Plusz, fogalmam sincs ugyan, hogy honnan szereznék rá pénzt, de lecserélném ezeket az ocsmány és életveszélyes buszokat és egyéb tömegközlekedési eszközt.

10. Mit jelent számodra a blogolást?
Azt hiszem a blogolás és maga a blog, vagy a honlapok amiket eddig szerkesztettem, szóval az egész így összességében mondhatni az egyik horcruxom. Valahogy mindig szükségem volt egy olyan közegre, ami különáll az életem többi színterétől. Ez az egész valami olyan, amibe elmenekülhetek a külvilágtól. Mintha egy barát lenne, akivel nagyon bensőséges a kapcsolatunk és mindent rázúdíthatok. Nagyon furcsa belegondolni, hogy ennek pont egy ellenkezője történik, mert itt ülök én egyedül a szobámban, zenét hallgatva, barackot majszolva és gépelem, ami csak kizúdul az agyamból és ahogy megnyomom a közzététel gombot, bárki láthatja. Bárki. Az egész világon bárki és látjátok is! Most már eljutottam oda, hogy ezt az egészet nem csak magamnak, hanem ugyanannyira nektek is csinálom. Mert tudom, hogy olvassátok és sokan szeretitek és ez nagyon sokat jelent nekem! Amikor véletlenszerűen járom a különböző blogokat és oldalakat és olyan helyeken találom meg magam a kedvencek közt, ahol még nem is jártam soha.. és ez azért lep meg annyira, mert bár folyamatosan szembesülök az ilyenekkel, mégis annyira kevés visszajelzést kapok. Nem dicséretet és fényezést várok, hanem valamiféle kommunikációt. Augusztusban lesz 2 éve, hogy már folyamatosan viszem az oldalt, bár ennek kicsit több mint fele az unreal-worldön volt, én ezt egynek veszem. Ezalatt a két év alatt pedig annyira sokat kaptam tőletek. Minden egyes ártatlan nagyonszeretemablogodat felhalmozódott bennem és elkezdte melengetni a lelkem. Ez szörnyen közhelyesen és nyálasan hangzik és én nem vagyok ilyen, de egyszer le kell írnom. Úgyhogy itt vagyunk. Ez idő alatt sok új embert is ismerhettem meg, még ha nem is találkoztunk személyesen, vagy nem is beszélünk túl sokat, már attól olyan érzés, mintha a barátaim lennének, hogy kommentelünk egymásnak és olvassuk egymás blogját. Szerintem itt most be is fejezem, mielőtt eldurvulna a helyzet :D
A jelöltjeim
Mivel Nalina kilőtte a kedvenceim felét, én Chloénak, Kingának és Katenek szeretném továbbadni ezt a csodálatos díjat.

A kérdéseim
  1. Melyik az a pontja az életednek, ahova visszamennél és másképp csinálnád a dolgokat? ( ha van ilyen )
  2. Ha megnézhetnél vagy elolvashatnál úgy egy könyvet/filmet/sorozatot megint, hogy nem tudod a végét, melyiket választanád?
  3. Ha eltölthetnél egy napot valaki olyannal, aki már nem él, ki lenne az?
  4. Van valami, amit megváltoztatnál magadon? ( külső vagy belső tulajdonság)
  5. Mi az az illat vagy szag, amiről mindig valami régi emlék, hely vagy személy jut eszedbe?
  6. Melyik filmben szerepelnél legszívesebben és kit játszanál?
  7. Van valami nagy hülyeség, amiről gyerekkorodban meg voltál győződve?
  8. Ha választhatnál magadnak akármilyen akcentust, mi lenne az?
  9. Ha lenne egy kis üzleted, mit árulnál?
  10. Ha egy fesztivál szervezői téged bíznának meg a fellépők kiválasztásával, kik lépnének fel?

2 megjegyzés:

  1. Ó, köszönöm szépen! Ha nem baj, én ezt nem tenném ki a klasszikusmacskára, onnan úgyis letörölném ezt a bejegyzést néhány nap múlva, de itt megválaszolom őket :)

    1. Melyik az a pontja az életednek, ahova visszamennél és másképp csinálnád a dolgokat? ( ha van ilyen )

    Semelyik :)

    2. Ha megnézhetnél vagy elolvashatnál úgy egy könyvet/filmet/sorozatot megint, hogy nem tudod a végét, melyiket választanád?

    Húúú... mivel általában a második oldal után a könyv végére lapozok és megnézem, hogy hogyan végződnek a dolgok, biztos valami krimi lenne. Talán a Tíz kicsi néger.

    3. Ha eltölthetnél egy napot valaki olyannal, aki már nem él, ki lenne az?

    Audrey Hepburn! Az is elég lenne, ha csak messziről nézhetném :)

    4. Van valami, amit megváltoztatnál magadon? ( külső vagy belső tulajdonság)

    Néha hihetetlenül irigy vagyok, ezen biztosan változtatnék. És az is jó lenne, ha nem lennék néha ennyire "wallflower" :)

    5. Mi az az illat vagy szag, amiről mindig valami régi emlék, hely vagy személy jut eszedbe?

    A púder illata (vagy szaga?).


    6. Melyik filmben szerepelnél legszívesebben és kit játszanál?

    Elfújta a szél és Scarlett O'Hara lennék!


    7. Van valami nagy hülyeség, amiről gyerekkorodban meg voltál győződve?

    Ha jól csinálod a dolgodat, megbecsülnek az emberek és tisztességesen meg tudsz belőle élni.

    8. Ha választhatnál magadnak akármilyen akcentust, mi lenne az?

    A szép brit kiejtést nem veri semmi! :) De a régi amerikai filmekben is annyira szépen beszélnek, az is jó lenne.

    9. Ha lenne egy kis üzleted, mit árulnál?

    Olyan ruhákat, amiket én varrtam. Vagy lenne egy kis kávézóm :)

    10. Ha egy fesztivál szervezői téged bíznának meg a fellépők kiválasztásával, kik lépnének fel?

    Húha... a Paramore-t biztosan meghívnám, ők nagyon kedvesek a rajongóikkal. Jack White is jöhetne, meg az Imagine Dragons (amióta itt láttam nálad az On the top of the worldöt, sajnos le kellett töltenem az egész albumukat - és neked pedig kötelező lenne jönnöd, ha ők is jönnének :D). Igazából mások nem jutnak eszembe, biztosan megszavaztatnám valahol a fellépőket :)

    Köszönöm szépen még egyszer a díjat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. juj nagyon örülök, hogy sikerült rájuk hangolnom téged és nagyon köszönöm a meghívást! Tele lesz a naptáram imagine dragons koncertekkel!

      Törlés