2013. február 24., vasárnap

50 facts about me

Terjed ez az 50 tény rólam dolog az interneten, főleg a youtubeos beauty vloggerek közt és arra gondoltam, miért ne csinálhatnék én is egy ilyet? Persze nem videó formában. Szóval elég random módon, most el fogom kezdeni és még egyelőre jó mókának találom, de kíváncsi leszek, a 10. után tudok-e még többet kitalálni. Remélem tetszeni fog és senkit sem fogok elijeszteni ;)

  1. Egy héten általában kétszer mosok hajat, kivéve ha van valami különleges alkalom. Ez a két nap pedig a szerda és a vasárnap. Ezt csak azért mondom el, mert vasárnap van és mindig nyolckor megyek el, úgyhogy addig be kellene fejeznem ezt a posztot.
  2. Ez elég mainstream dolog mostanában, de nem vagyok megelégedve az alakommal és ez az én esetemben szerintem érthető. Most már tényleg fogok tenni ennek az érdekében valamit! Tényleg.
  3. Imádom a szülinapokat! Nem csak a sajátomat, akárkiét. Persze főleg a sajátomat.
  4. Tizennégy éves koromig rágtam a körmöm, mióta viszont sikerült leszoknom róla, folyamatosan festem. Nagyon elgyengültek és ha nincs kifestve egyrészt letörik, másrészt félek, hogy újra elkezdem rágni.
  5. Az egyetlen édesség, aminek nem tudok ellenállni, az az OREO. Tényleg nem tudok. Ha van, akkor nem bírom abbahagyni. Olyan, mint az a kép, hogy ha lenne pálinkám, már nem lenne. Na én így vagyok az oreoval.
  6. Nagyon érzékeny vagyok mindenféle szagra és illatra. A barátnőim mindig nevetnek, mennyit mondom azt, hogy "büdös van". Azonban az illatokat nagyon szeretem. Mindenről eszembe jut valami és imádom, ha valakinek finom illata van. Főleg, ha nem parfüm hanem csak olyan természetes, vagy öblítő illat. A cigifüsttől pedig egyenesen rosszul vagyok. Abban a pillanatban megfájdul a fejem, hogy megérzem.
  7. Kilenc éves korom óta van honlapom. Természetesn gportálon kezdtem, dollzneveldével. Most már elég ciki, de hát ez van. Aztán volt sok rajongói oldal és sok blog. Végül itt kötöttem ki.
  8. Kiskoromban a 32. számtól kezdve folyamatosan vettem a WITCH magazint, aminek a hátuljában mindig voltak ilyen levelező barát hirdetések és egyszer írtam egy lánynak. Tök sokáig küldözgettük egymásnak a leveleket, aztán abbamaradt. Pár éve eszembe jutott és megkerestem facebookon :)
  9. A legtöbb ember szerint nem is kicsi ázsiai beütésem van. Én nem látom magamon, de már kezdek beletörődni.
  10. Menthetetlenül szerelmes vagyok Logan Lermanbe.


  11. Dühkezelési problémáim vannak. Tényleg. Amikor ideges vagy mérges vagyok, érzem a bizsergést a kezemben és néha eldobok egy-egy tollat, de az kevés. El kéne mennem kick boxolni. Néha magamtól is megijedek.
  12. Szeretek inni. Na nem kell rosszra gondolni. Úgy értem vizet, üdítőt, teát stb. Imádom a teát. Főleg az igazi, jó, eredeti, kínai zöld teát.
  13. Imádok utazni. Na jó, ez sem túl kreatív, de tényleg. Ez ad nekem életerőt. Sosincs honvágyam. Még a repülőtéri macerát is imádom. Az volt a legjobb, mikor egyedül mentem.
  14. Három éve tanulok angolul és imádom. Komolyan. Minden filmet és sorozatot angolul nézek és tegnap kiolvastam a The Perks of being a Wallflower-t. Angolul. Nagyon szeretem ezt a nyelvet és gyakran azon kapom magam, hogy angolul is gondolkodom. Weird.
  15. Tíz évig tanultam németül. Az általános iskolám két tannyelvű volt, úgyhogy egy pár tantárgyat is németül tanultunk. Tavaly tavasszal csináltam egy B2es nyelvvizsgát, azóta teljesen elfelejtettem és nagyon szégyellem magam miatta.
  16. Szeretnék még megtanulni minimum spanyolul, kínaiul és oroszul. 
  17. Harry Potteren nőttem föl és szerves része az életemnek.
  18. Videó játékoktól eltekintve, azt hiszem elég nerd vagyok. Kedvenc sorozataim közt van a Doctor Who és a Big Bang Theory. Imádom a Star Warst és a Marvel filmeket.
  19. Kedvenc szuperhősöm Amerika Kapitány!
  20. Imádok fotózni. Canon G12-est használok normál esetben, azonban van két analóg veterán gépem is. Az egyik egy FED 2-es, amit még a nagypapámé volt és a nagymamámtól megkaptam szülinapomra, valamint egy Fujica, ami az apumé volt.


  21. Alsóban zongoráztam és van egy elektromos yamaha pianóm. Bár már nem igazán tudok játszani semmit, néha leülök improvizálni.
  22. Ha már zongora: imádom ha egy fiú zongorázik. Úgy igazán, beleéléssel és valami szépet. Teljesen libabőrös leszek tőle.
  23. Nagyon kritikus vagyok. Tudom és sajnálom és tényleg próbálok megváltozni, meg ilyesmi. Ez persze nem azt jelenti, hogy jobbnak képzelem magam másoknál. Bár kicsit ideges leszek a buta emberek miatt. Persze nem őket hibáztatom ezzel, hanem a társadalmat. Ne ítéljetek el!
  24. Kiskoromban rendőr szerettem volna lenni. Azóta is imádok mindenféle bűnügyi filmet, könyvet és sorozatot.
  25. Sosem féltem a tűktől vagy a vér látványától. Sem a pókoktól vagy a gilisztáktól.
  26. A darazsaktól és méhektől sem kifejezetten félek, csak idegesítenek. Egyetlen bogár, amitől úgymond félek, az a poloska. Az is csak amikor repül. Olyan hangos és folyton odacsapódik mindenhez. Ráadásul elpusztíthatatlanok.
  27. Utálom a szúnyogokat. Allergiás vagyok a csípésükre és kifejezetten szeretnek. Kiskoromban megcsípett egy a belsőcombomon és annyira feldagadt, hogy nem tudtam összezárni a lábaim.
  28. Még sosem tört el semmim.
  29. A kedvenc plüssállatom egy kutyus. Nem tudom, milyen fajta, de bernáthegyi színei vannak. A dédimamámtól kaptam sok évvel ezelőtt és Gofri a neve. Apukám Brezsnyevnek hívja, mert vastag szemöldökei vannak :( Mindig vele alszom.
  30. Szeretek minél magasabb párnán aludni. Minimum kettő. Nagyon finnyás vagyok, mert csak a hideg felét szeretem, évszaktól függetlenül, úgyhogy folyamatosan forgatom.

  31. Nem igazán szeretem a piros színt. Kivéve körmön.
  32. Imádom a görög mitológiát. Lehet említettem már. Nagyon.
  33. Nem szeretem a kedvenc dolgos kérdéseket, de most mégis csinálok párat, mert elgondolkodtat. Tehát a kezdjük a kedvenc könyvemmel. Imádom a Harry Potter és a Percy Jackson sorozatokat, de ez most nem számít. Vagyis ez természetes. Nem túl szofisztikált választás, de mégis a Da Vinci-kódot mondanám kedvencemnek. 
  34. Nagyon nagy film- és sorozatfüggő vagyok. Ha választanom kéne, a kedvenc filmem a Big Fish. Aki nem látta, az most azonnal nézze meg.
  35. Minden filmen sírok. Komolyan. Lehetett akármilyen a film, ha a vége egy kicsit is szomorú, én sírok. Van hogy a közepén is. Sőt az UP!-nak az elején sírtam. Egyébként nem vagyok egy nagy romantikus vagy érzelmes típus.
  36. Nagyon nagyon sokat gondolkodom és ez nincs rám jó hatással. Például este alig bírok elaludni, úgy pörög az agyam. Akármikor lefekszem, egy előtt sosem alszom el.
  37. Biztos említettem már, én vagyok a suliban az Iskolai Diák Bizottság - IDB - elnöke.
  38. Nagyon szeretek szervezkedni, szeretem a káoszt és a megoldásra váró pánikhelyzeteket.
  39. Ha nagy leszek, hoteligazgató szeretnék lenni.
  40. Külföldre szeretnék járni egyetemre és angol nyelven tanulni.

  41. Mulan a kedvenc Disney hercegnőm.
  42. Mindig nézem a foci EB-t és VB-t és 2008 óta a spanyoloknak drukkolok, azóta mindent meg is nyernek. Casillasba is szerelmes vagyok.
  43. Mindig is ugyanazon a helyen laktam. Az első lakásunkra rálátok az ablakból, a köztes albérlet pedig a párhuzamos utcában van kb 6-7 házzal arrébb.
  44. Nagyon pánikolós vagyok. Minden vizsga előtt hányinger, ájulás és sírás kerülget.
  45. Matek és infó faktos vagyok, de egyikből sem voltam ötös félévkor. Sőt, a matek hármas.
  46. Gyűlölöm a fogaim, de azt mondták, nem lehet fogszabályzóm, mert eldeformálná az arcom és nem is maradna meg a végeredmény sokáig. De nem adom fel!
  47. Nagyon sokáig vállig érő hajam volt, mert anyukám mindig levágatta, de pár éve elkezdtem növeszteni és azóta hosszú. Nyáron kb. 10 centis ombre volt benne, azóta levágattam a hajam, de 1-2 centi még mindig van és nagyon tetszik. Nyáron befestem pinkre.
  48. Nem használok alapozót. Igazából hála az égnek, nincsenek pattanásaim vagy ragyáim, csak nagyon ritkán és gyorsan elmúlnak. De lekopogom.
  49. Zenei téren elég mindenevő vagyok. Nem igazán szeretem ezt a FloRida, Pitbull, Nicki Minaj vonalat, sem a metált és a nagyon zúzós rockot. Leginkább az indie és az alternatív rock felé húz a szívem. Jelenlegi kedvenceim a Beatles, Mumford&Sons, Kooks, Foster The People, Marina and the Diamonds, Black Keys, XX, Two Door Cinema Club és a Yeah Yeah Yeahs. Meg persze végtelenítve hallgatom a Pitch Perfect soundtrack cd-t.
  50. Életem során nagyon sok sportot kipróbáltam, de a tenisznél ragadtam le. Nagyon szeretem és ez az egyetlen sport, amit még nézni is szeretek TV-ben. Ja amúgy nem szoktam TV-t nézni, max ha valami X-faktor vagy ilyesmi megy, mert az családi hagyomány.
 +1.    A kedvenc időjárásom, amikor elég egy farmer, vékony pulcsi és converse és süt a nap. Ha süt a nap,                         automatikusan jó a kedvem :)

Remélem még mindig szimpatikus vagyok és látjátok, nem sikerült megcsinálnom nyolc előtt. Az kimaradt, hogy szörnyen rosszban vagyok az idővel!

10 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet volt ez az 50 dolog :)! Érdekes volt olvasni és egy kicsit jobban megismerni :)!
    Én biztos nem tudnám ezt megírni :D.

    VálaszTörlés
  2. "A legtöbb ember szerint nem is kicsi ázsiai beütésem van. Én nem látom magamon, de már kezdek beletörődni."
    Jaj, ne is mondd... Nálam is ez a helyzet. :D Rendszeresen megkérdezik az emberek, hogy van-e ázsiai felmenőm. Viszont kicsiként ebből rendesen profitáltam, mert ha anyával kínai üzletben jártunk, akkor sokszor kaptam valami kis ajándékot. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. komolyan? :D örülök neki, hogy nem vagyok egyedül, de őszintén szólva a képek alapján, benned sem látom :D

      nekem az is megnehezíti a dolgot, hogy tudják, a családomnak köze van Kínához, nem biológiailag de ez elég hosszú történet, meg most voltam nemrég kint, úgyhogy... de amúgy olyan emberek is mondják, akik ezeket nem tudják. fura

      Törlés
  3. Miért gyűlölöd a fogaidat? :O :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sokkal jobb a helyzet, mint pár éve, de egyáltalán nem szépek és eléggé frusztrál, hogy nem tudok vigyorogni.

      Törlés
    2. milyen szempontból nem szépek?
      egyébként megértelek, én sem vigyorgok soha, mert fogszabályzóm van, de komolyan jól esne néha úgy nevetni, hogy nem rakom oda a kezem..

      Törlés
    3. hát, ami a legjobban zavar azok a vámpírfogaim :P

      Törlés
    4. hehe, fogadok nem is vészes, hanem inkább aranyos lehet!:D

      Törlés
    5. köszi, hát én is valami ilyesmit próbálok sulykolni magamba, egyelőre kevés sikerrel

      Törlés