2013. július 1., hétfő

June Favorites

Here we go again.. megint július van. Lehet kicsit túl sokat mondom mostanában, de tényleg nagyon gyorsan elrepült ez az egy év. Plusz ez a hónap. Pedig szerintem a legmozgalmasabb hónapom volt már jó ideje. Jegy javítások, vizsgák, szülinapok, szervezések-tervezések, programok. Pont azon gondolkodtam, hogy milyen jó, a július már igazán nyár. Júniusban még volt suli, vizsgák, évzáró mindenféle, amiért be kellett járni, de most már nem. Erre körülbelül egy órája felhív az igazgató, hogy menjek már be holnap aláírni pár iratot. Hashtag: #szeretekaziskolaidiákbizottságelnökelenni. Na nem baj, legalább az idő megint jó! Ennek nagyon örülök, még úgy is, hogy jól esett ez a pár napig tartó hidegfront. Kivéve a fejemnek, ami már attól is megfájdul ha valaki azt mondja: front. Már csak ezért is veszélyes háborús filmeket nézni. Kérlek nézzétek el nekem a rossz poénokat, hétvégén körülbelül 48 órán át voltam ébren. A körülbelül pedig arra vonatkozik, hogy szerintem többet. Ennyit erről, nézzük mik voltak a kedvenceim júniusban !
Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy említettem-e már nektek ezt a palettát. Az igazság az, hogy legalább kétezer éve ezt használom. Szinte minden egyes alkalommal, ha sminkelek. Tehát majdnem minden nap. A jobb felső világos színt szoktam alapnak használni, a fehéret highlightnak, a jobb alsót pedig az árnyékolásra. A bal alsó korong, kicsit élénkebb barna és csillámos, amit alapvetően nem igazán kedvelek, ezért nagyon ritkán használom, ha színházba megyek vagy valami esti programom van. Elég jó minőségű, bár túl nagyon összehasonlítási alapom nincs, mivel mióta megvettem nem is gondolkodom azon, hogy vegyek egy másikat. Ráadásul még rengeteg van belőle, nem úgy néz ki, mint ami a közeljövőben kifogyna. Pedig a feliraton láthatjátok, mennyire kopott. Azért is szeretem, mert ezekből a színekből bármikor összetudok hozni, egy naturális, szolid, gyors sminket ugyanúgy, mint valami durva, barnás, smokey eye csodát. Persze utóbbit nem szoktam. Mivel régen vettem, az árára már nem emlékszem, de biztos hogy egy ezres alatt volt.

Ezt a H&M napszemüveget még tavaly nyáron vettem és most tavasszal, amikor volt az a hirtelen meleg front, próbáltam megkeresni, de sehol sem találtam, úgyhogy vettem helyette egy másikat, szintén a H&M-ben, ami eléggé hasonlít rá, csak nem kerek. A márciusi kedvencek közt szerepelt. Még június elején azonban megtaláltam az egyik táskám legalján. Rossz szokásom, hogy sokszor rakom el úgy a táskákat, hogy nem pakolom ki őket :D   Viszont hihetetlenül örültem, mikor meglett. Kicsit kilazultak a csavarok, de apukám megszorította. Szinte egész júniusban ezt használtam, még akkor is amikor a teraszra mentem ki napozni. 
Ez a Hawaiian Tropic naptej is tavaly nyárról maradt meg, de hihetetlenül imádom. Annyira finom illata van! Az egyetlen baja az, hogy csak SPF 15-ös, ami elég kevés, ezért más, magasabb faktorszámúakkal szoktam kombinálni.
Egyik éjszaka nagyon dühös lettem, mert az iPodom fülhallgatója elromlott. Megint csak a bal kezdett szólni. Ez azért dühítő, mert még előtte volt vagy öt másik és mindig ugyanígy romlottak el. Viszont ez azóta bírta, mióta megkaptam az iPodot, ami 2011 karácsonyán volt. Az anyu nem rég, házassági évfordulóra kapott az aputól egy Iphone 5-öt és annak a fülhallgatóját le stipi-stopiztam, tekintve hogy ő nem használja. Azt mondták, hogy várjak vele, mert hátha lesz valami a telefonnal és vissza kell vinni, de szerencsére nem lett, így amikor elromlott az enyém, megkaptam. Nagyon-nagyon meg vagyok ezzel az új struktúrával elégedve. Befelé szűkülő, csepp alakja van, a végén ovális hangszóróval. Ezen kívül van egy kisebb rés a belső oldalán is, így több irányból jön a hang. Maga a hangminőség is sokkal jobb, ráadásul nekem valahogy sokkal kényelmesebb is. Ha valaki új fülhallgatóra vágyik, független attól, hogy apple vagy akármilyen más termékhez kell, nagyon ajánlom! Ha valaki többet akarna tudni róla, EZT olvassa el. Tudom, hogy ennél sokkal több, olcsóbb fülest lehet kapni, de az ár/érték aránya szerintem teljesen reális. Most elkezdtem olvasgatni a hozzászólásokat és többen írják, hogy kiesik a fülükből, de én pont az ellenkezőjét tapasztaltam, úgyhogy ez gondolom személyfüggő. Mindenesetre próbáljátok ki, mielőtt beruháztok rá ;)
Haha hát ez egy kicsit fura lehet, de muszáj volt beválasztanom. Nagyon büszke vagyok az idei bizonyítványomra. Csak matekból és tesiből lettem négyes, de az utóbbi nem számít!! Hatodikban voltam utoljára ötös tesiből.. mondjuk hatodik óta nem is volt ilyen vagy ennél jobb bizonyítványom. Félévhez képest sikerült három négyest ötösre és egy hármast négyesre feltornáznom. A szüleim is nagyon örültek neki és jövőhéten jutalomból, ha minden jól megy, elmegyünk Bécsbe vásárolgatni. Már alig várom!
A tűz és jég dalának ötödik részét, a Sárkányok táncát már nagyon régóta olvasom. Tegnap sikerült átlépni azt a bűvös ezredik oldalt, úgyhogy már csak kevesebb mint négyszáz van hátra! Viszont közben gyereknapon elmentünk anyukámmal megnézni az új Gatsby-t. Emlékszem, hogy körülbelül másfél éve néztem meg a régi verziót és megint meg akartam nézni, de úgy döntöttem, hogy előbb elolvasom a könyvet. Szóval az új film után úgy gondoltam, hogy a régi ezerszer jobb. Aztán a könyv után megnéztem a régit és rájöttem, hogy egyik sem tökéletes. A régit még mindig jobban szeretem. Igazából írni akartam róla egy egész posztot, de aztán addig húztam, míg túl mainstream lett a téma. Ami a szereplőket illeti, Nick és Jordan a régiben voltak jobban eltalálva, Gatsby az újban, annak ellenére, hogy szerintem Leo egyáltalán nem illett a szerepre ( Bocsi, Kinga :D ) és Tom is az újban volt jobb. A könyvbeli Daisy-t azonban szerintem egyik színésznőnek sem sikerült átadnia. Filmtechnikai szempontból egyértelműen a régit preferálom. Imádom ennek a korszaknak a zenei stílusát és az idei változatban, nem hogy nem sikerült átadni, de kifejezetten elrontották. Csak ültem és azon gondolkodtam, hogy hogy passzol ez ide?! Megváltoztattak pár dolgot a storyline-on is, bár annak túl nagy jelentősége nem volt. A másik, hogy valahogy szörnyen giccses lett. Mármint nem a történetre gondolok, az adott. Annyira sok effekt volt benne... nem tudom, amikor a csillagos égen már nebulák is látszanak, na az nekem már kicsit sok. Meg amikor az emlékek úgy jelennek meg, hogy bemosódnak a képbe és amikor írják a leveleket és a betűk szétúsznak a vásznon. Juj. Összességében szerintem nem egy új változatot kellett volna csinálniuk, hanem valami huszonegyedik századi átiratot. Mindegy a lényeg, hogy a könyv nagyon tetszett, alig tudtam letenni, még úgy is, hogy tudtam a sztorit.
A legutóbbi haul posztban említettem ezt a maxfactor, 07-es árnyalatú ajakfilcet és rájöttem, hogy még nem mutattam nektek, pedig ez is több hónapos már. Igazából a boltban csak véletlenül néztem meg, tekintve hogy a kupakja és a vége barna, a mintája pedig narancssárga színű. Nagyon meglepődtem, mikor egy szép, élénk, sötét rózsaszín filccel találtam szembe magam. Már magában is nagyon szép, de sajnos nem a legstrapabíróbb smink. a közepe egy idő után elkezd lekopni, ha eszünk vagy iszunk, sőt egy idő után magától is. Viszont a haulnál említett manhattan rúzsommal kombinálva tartós és teljesen szimbiotikusan tudnak működni. 
A fent említett haul posztban írtam, hogy voltunk az OPI nagykereskedésben. Az anyu vételei közt volt ez a gyorsan száradó fedőlakk. Őszintén szólva, elég sok fedőlakkot próbáltam már, mindenféle szuper erővel és mindig csalódnom kellett, úgyhogy OPI ide vagy oda, nem sok reményt fűztem ehhez sem. De! Elkértem anyutól, hogy kipróbáljam és azonnal szerelmes lettem. Hihetetlen. Tényleg nagyon gyorsan megszárad és nem csak hogy szép fényes felületet biztosít, de olyan kemény lesz, hogy az ember úgy érzi, még sósavval sem jönne le a körömről. Nekem amúgy is problémáim vannak azzal, hogy szépen tartsam a körömlakk felületét. Mindig belenyúlok valamibe, vagy elalszom, vagy lekapargatom. Hát ezzel a fedőlakkal egyik opció sem lehetséges. Olyan árban van, mint a legtöbb rendes körömlakk, tehát 3000,- körül mozog, de nem kell belőle sokat használni, nagy kiszerelés, sokáig kitart és nagyon megéri! Nem szeretném elhasználni az anyu elől, már így is többször kentem fel, mint amennyiszer megkérdeztem, úgyhogy a júliusi zsebpénzemből szerintem beruházok egy sajátra és mindenkinek ajánlom, hogy kövesse a példámat!
Lehet, hogy ez most elég vicces lesz, de pár napja megnéztem századszorra is a Mamma Mia-t és azóta folyamatosan ABBA számok kavarognak a fejemben. Rájöttem, hogy még régről meg is van a soundtrack CD, úgyhogy jól rávettem az iPodomra és nonstop ezt hallgatom. Amikor nem, akkor pedig éneklem. Persze Pierce Brosnan még mindig az etalon, de van benne valami bájos, hogy Howard Stark össze-vissza ugrándozva énekli a Lay all your love on me-t a tengerparton. #nerdinsidejoke
Most elég erősen elhatároztam, hogy tényleg eljárok edzeni és figyelek arra, hogy mit eszem. Az utóbbival eddig eléggé jól haladok, de az edzőteremre félretett pénzemet elköltöttem a barátnőim szülinapjaira, ami mindkettő múlthéten volt, úgyhogy a következő havi zsebpénzem megérkezéséig itthon tornázom. Nem rég találtam rá a blogilates nevű youtube channelre, ahol nagyon jó edzésterveket találtam. Nem mondom, hogy mindent meg tudok csinálni, vagy hogy kibírom ugyanaddig, amíg a csajszi, de próbálkozom! Különböző diétás recepteket is lehet találni, ha valakit az érdekel.

Akit érdekel a tenisz, az biztos tudja, hogy most megy a wimbledoni bajnokság. Én nem vagyok túl nagy sportrajongó ( tudom, négyes tesi), egyedül a tenisz az, amit végig bírok nézni. Meg persze a foci, de csak ha EB-ről vagy VB-ről van szó. Szóval bár szeretem a teniszt, de sosem követem, úgyhogy elhatároztam, hogy most ezt fogom. Hát ez az én szerencsém, nem közvetíti semmi más csak a DigiSport és nekünk az nincs. Gondoltam, na nem baj, majd utólag megnézem a meccseket online. Hát nincsenek sehol. Főleg nem az, ami engem érdekelne. Viszont a legtöbb ember, aki érdekelt, már kiesett ( Sharapova, Federer és a legújabb szerelmem, Grigor Dimitrov). Viszont a bajnokságnak van egy alkalmazása, ami nagyon tetszik, mert ezen legalább tudom követni a híreket és az eredményeket. Be lehet kapcsolni értesítést egyes emberekre és küldeni fog értesítést arról, ha épp meccse van és a meccsről is küld bizonyos időközönként helyzetjelentést. Szóval egész hasznos :)

A kedvenc sorozatom júniusban pedig a Downton Abbey volt, de mivel erről írtam egy egész posztot, most inkább nem részletezem.
Részemről ennyi lett volna, viszont nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy nektek mik voltak a kedvenc termékeitek, kütyüitek, zenéitek, sorozataitok, alkalmazásotok vagy akármitek ebben a hónapban, úgyhogy ne habozzatok megírni!

4 megjegyzés:

  1. Ahh, a Mamma Mia!-t már én is láttam vagy milliószor, és a zenéket időnként én is előveszem, vagy éppen (a szomszédok nagy örömére) az ABBA Singstar kerül elő... :D
    Ezekkel a posztokkal nekem is meghoztad a kedvem egy júniusi kedvencek poszthoz, ha sikerül meggyógyulnom pár napon belül, akkor meg is írom. :)
    És persze gratulálok a bizonyítványodhoz! :)

    VálaszTörlés
  2. Na, az előbb írtam egy kommentet, de valamit megnyomtam véletlenül, és elment az egész... szóval most kezdem újra. :-D Örültem annak a tornázós csatornának, amit belinkeltél, és igazából azért írok, hogy én is megmutassam neked a kedvencemet, és remélhetőleg még mások is látják majd. Ő(k) az(ok): http://www.youtube.com/channel/UCM1Nde-9eorUhq-teaWlgUA Nem tudom ismered-e, de nekem már sok YouTube-os videóval meg csatornával volt dolgom, és eddigi tapasztalataim alapján ők a legjobbak. Mindenféle testrészre vannak feszesítő, formáló gyakorlataik, sőt, vannak jó kis cardio edzéseik is, könnyebbek meg nehezebbek is. Időtartamban sem vészesek, átlagban egy-egy videójuk 10-15 percnél nem hosszabb. Remélem adtam egy-két tippet a konditermezésig. Minden jót! :-) Evelin

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hú ez nagyon ígéretesnek néz ki. a mai adagon már túl vagyok, de holnap majd szemezgetek. köszi! :)

      Törlés